Nyhetsbrev 2018-12

Submitted by webmaster on Wed, 11/28/2018 - 19:23

Julgranar

Det är givetvis fritt fram att ha en riktig gran i lägenheten. Dock står föreningen inte för bortforsling när den skall slängas, detta betyder att de inte får slängas i soprummen. Använd ditt ÅVC-kort och transportera granen till en återvinningsstation, eller få den bortforslad på annat sätt.

Parkeringsplatser

Som alla säkert märkt har kommunen placerat ut parkeringsautomater i området. Någon gång, troligen innan årsskiftet kommer parkeringsreglerna att ändras i Björkris. Läs mer på kommunens hemsida, det är även till kommunen ni skall vända er med frågor som inte rör föreningens egna platser.

Ekonomisk förvaltning

Styrelsen har beslutat att byta ekonomisk förvaltare. Detta främst för att få ökad fortlöpande insikt i föreningens ekonomi och för ökat tillgänglighet för styrelsen och våra medlemmar.

Detta innebär dock nytt Bank-Giro och en ny anmälan för Autogiro eller e-faktura om man nu har det idag. Mer information om detta sätts upp på ett separat blad.

Värme & element

Det börjar bli kallare ute och så här års brukar det komma frågor till styrelsen om hur kallt eller varmt det skall vara i lägenheten. Här försöker vi reda ut lite om detta för alla som undrar.

Lufttemperaturen i lägenhetens vistelsezon skall vara mellan 20 och 24 grader (26 grader på sommaren) enligt Folkhälsomyndigetens dokument ’Allmänna råd om temperatur inomhus’ (FoHMFS 2004:17). Vistelsesonen definieras som 0,1m till 2m från golvet samt 0,6m från innervägg och 1m från ytterväggar.

Notera att om temperaturen ligger inom detta intervall så kan elementen kännas kalla, de skall gå på automatisk vid behov.

Har du lägre temperatur än detta, kolla att elementen är påslagna och varma. Ibland kan man behöva slå lite lätt på ventilen eller vrida termostaten fram och tillbaka för att få igång ventilen efter ett lägre uppehåll.

Har du högre temperatur än detta, vrid ner termostaten. Sänk eventuell golvvärme i badrummet.

Hjälper inte något av detta, felanmäl till MBA Fastighetsservice.

Blir det plötsligt mycket kallt i lägenheten (utan att utetemperaturen har ändrats avsevärt) och elementen är kalla, felanmäl direkt.